8 octombrie 2012: 2 ani de când vă batem la cap. Zilnic.
Ne-am gândit să facem un bilanţ, cu cifre şi tot tacâmul.
1. Cine sunt cititorii noştri?
“Tineretu’ domnule, tineretu'”.
Media de vârstă a celor care citesc OradeaMea venind dinspre facebook este cuprinsă între 25-35 de ani. Din cele 6480 de persoane care ” ne-au dat like”, 58 % sunt femei şi 42 % sunt bărbaţi.
2. De unde ne citesc?
De pretutindeni :). De fapt nu e chiar aşa, nu avem nici un cititor în Groelanda si nici Islanda. Din Mongolia, nici o vizită, nici măcar accidental. În Africa iar, stăm foarte, foarte prost.
“Oradea-i fruncea”….
Aşa cum era de aşteptat, majoritatea a cititorilor OradeaMea sunt din Romania, Oradea. Urmează apoi vizitatorii din Ungaria. Pe locul al treilea în topul vizionărilor pe regiuni geografice se situează vizitele din Statele Unite ale Americii. Dacă e să folosim vizionările pe site pentru a face supoziţii asupra destinaţiei orădenilor care au emigrat (chestiune profund greşită din punct de vedere sociologic) am putea spune că destinaţia lor preferată este America, Los Angeles-capitala filmului, oras din care primim cele mai multe vizite. Orădenii mai sunt răspândiţi şi în Florida şi Texas iar cineva din Wisconsin a citit OradeaMea…măcar de două ori. Dar a citit mult. Luaţi în ordinea frecvenţei vizitelor pe site urmează cititorii din Italia (locul IV), Germania, Anglia, Spania, Austria si Canada. “Italienii” care citesc OradeaMea sunt din Milano, Roma si Bergamo. “Nemţii” sunt din Frankfurt, Berlin, Munchen şi Nuremberg şi ştim sigur că avem un număr semnificativ de cititori londonezi. În Spania cititorii OradeaMea se află in Madrid, Toledo, Valencia şi Castellon. Orădenii care au emigrat spre Canada s-au îndreaptat spre Ontario si Quebec.
3. Ce anume citesc?
De toate, dar mai mult citesc despre evenimente şi poveşti despre istoria oraşului. De multe ori urmează principiul ” o fotografie face cât 1000 de cuvinte” şi preferă articolele din “Oradea la paşi mărunţi”. Dacă ar fi să facem un top al primelor 10 articole citite acesta ar arăta aşa:
1. Revoluţia din 89 la Oradea.
2. Previziunile anului 1927: „Cum va arăta Oradea în 1999”
3. Oradea în date demografice. Scăderea demografică din ultimii 20 de ani.
4. Vizitele de lucru ale lui Nicolae Ceauşescu la Oradea
5. De pe plajele însorite ale Oradiei
6.Numele Bihorului: etimologie şi controverse
7.O scurtă istorie a berii la Oradea
8. Au venit americanii
9. Rezervaţia de la Tăşad, judeţul Bihor
10. Hotelul lui Carol al II-lea
Nu ne rămâne decât să vă mulţumim şi să vă rugăm să ne citiţi şi de acum înainte.
La Multi Ani va doresc, eu va citesc aproape zilnic, mi a intrat in reflex. nu sunt peste ocean, cel mult peste cris.
Multumim mult, Xtree!