Ultimul numar al revistei Arta, conceput ca o sinteza a ceea ce s-a întâmplat mai inedit şi mai valoros în câmpul vizual românesc in anul 2010 are pe coperta o lucrare emblematica a unui artist oradean, Rodolf Bone.
Lucrarea face parte dintr-o serie de lucrari expuse de Rudolf Bone in septembrie-octombrie 2010 la Berlin, in cadrul Galeriei Plan B.
Născut în 1951 în Oradea, Rudolf Bone aparţine contextului experimental dezvoltat în anii 1980 în Oradea, de către artiştii grupaţi în „Atelier 35”. Dezvoltată parţial în underground, fără suport politic şi financiar, departe de ideologie şi chiar subversivă la adresa regimului comunist, dar sincronă cu scena artistică internaţională, stilul generat de „Atelier 35” rămâne un simbol pentru arta experimentală din România anilor 80. Sculptorul Rudolf Bone este considerat unul dintre liderii grupării, arta lui având în centru căutarea adevărului – chiar cu implicaţii mistice, limbajul vizual şi condiţia artei în societate.
Expoziţia de la Berlin a fost dedicată proiectelor lui Rudolf Bone din anii 1980 şi 1990, văzute din perspectiva celor 15 ani de tăcere. Intre 1993 şi 2008 Rudolf Bone refuză orice implicare în scena de artă şi îşi distruge majoritatea lucrărilor. (Sursa: www.agentiadecarte.ro)
Rudolf Bone a revenit in peisajul artei vizuale in 2010 cand oradenii au putut sa ii admire lucrarile intr-o expozitie curata de Galeria Konstant si intitulata “Memory of Form: work in progress”.